(VIDEO) NEREGULI la un centru de BAC! Observatorii vorbesc în limba rusă

(VIDEO) NEREGULI la un centru de BAC! Observatorii vorbesc în limba rusă, chiar dacă elevii cer să li se adreseze în română

Corina Bezer

Incidentul a avut loc în una din sălile în care sunt și camere de supraveghere, relatează Agora.  Potrivit lui Mihai, absolvent, care se afla în sala cu pricina, la începutul examenelor, persoanele ce urmau să asigure ordinea și buna desfășurarea a examenului, li s-au adresat elevilor în rusă, chiar dacă aceștia erau din instituții cu predare în limba română, iar examenul era tot la limba română. 

„Când ne-au explicat la începutul examenului ce avem de făcut, unde să semnăm și cum, ne-au vorbit în rusă. Câțiva dintre colegi au cerut să li se explice în română, doamnele, însă, au reacționat neadecvat. „Я вам тут не румын и говорю на каком языке хочу и могу.” (trad. din rusă – Eu vorbesc în ce limbă vreau). Reacția a generat nemulțumiri și mai mari în rândul elevilor. A urmat un schimb mai lung de replici”, a declarat tânărul absolvent.

 Cu toate acestea, șeful Agenției Naționale pentru Asigurarea Calității, Anatol Topală a declarat că un astfel de incident nu a avut loc.