Dacii

(VIDEO) Omagiu pentru strămoşi! Formaţia Condorii Negri a lansat videoclipul piesei „Dacii”

Corina Bezer

Videoclipul reconstituie scene din războiul daco-roman și a fost filmat timp de jumătate de an în mai multe locații, incusiv la ruinele vechii capitale a Daciei, Sarmisegetuza, aflate pe teritoriul județului Hunedoara, România.

”Legendele nu se supun legităților firești, ele transmit prin viul grai emoția și plânsul, curajul și iubirea și, cel mai important, ne ajută să înțelegem cine suntem, dincolo de ceea ce știm. Nu, nu încercăm să schimbăm ceva, nu e în puterea noastră, ci doar să vă amintim că, totuși, nu suntem singuri. Și nici lași”, afirmă membrii trupei în descrierea proiectului.

Videoclipul este semnat de regizorul român Irinel Cârlănaru, iar muzica și textul aparțin cantautorului Alexandru Federiuc, tot el solistul principal al formației. Personajele de epocă sunt interpretate de membri ai Asociației cultural-istorice Legio Dacica din România, dar și ai unor organizații similare din Ungaria, Germania și Polonia. Formația Condorii Negri a fost fondată în 2011, iar printre piesele proprii lansate până acum se mai numără ”Imnul lui Jianu” și ”Pădurea de pini”.