Parada socialiştilor

(VIDEO) Parada socialiştilor, pe fundalul imnului României

Corina Bezer

Faptul că Dodon încearcă să patenteze drapelul istoric al Moldovei românești nu reprezintă mare lucru pentru adepții săi, pentru care capul de bour nu înseamnă nimic. Asta pe lângă faptul că semnificația adunării este, pentru aceeași adepți, una total necunoscută.

Mai mult, la manifestaţie au fost adunați de prin sate oameni care nu ştiau pentru ce trebuie să mărșăluiască prin centrul capitalei. 

 Parada socialiştilor, pe fundalul imnului României

La parada de 1 mai a venit şi Igor Dodon, care, împreună cu sportivul Nikolai Valuev, au simțit nevoia de a fi aprope de manifestările bahice ale celor prezenți.

Cu toate acestea, socialiştii au avut parte de o surpriză neaşteptată în Piaţa Marii Adunări Naţionale. O asociaţia unionistă i-a întâmpinat cu „Deşteaptă-te române”, în timp ce cei cu steguleţele roşii se îndreptau spre Teatrul de Operă şi Balet. 

Amintim că Ziua de 1 mai este o sărbătoare americană. Deşi statele lumii sărbătoreau Ziua Muncii după revolta muncitorilor din Chicago, comuniştii şi socialiştii şi-au inventat propriile parade. Totul, cu scopul de a nu recunoaşte că această sărbătoare a plecat de la un vis american: acela de a avea ziua de lucru de cel mult 8 ore.

 Parada socialiştilor, pe fundalul imnului României