VIDEO// Stare de Urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina

Victoria Muntean

Deputații au votat pentru introducerea stării de urgență în legătură cu escaladarea situației din Ucraina. Pentru au votat 88 de deputați. Urmează ca în această seară să se întrunească din nou Comisia pentru Situații Excepționale.

Premierul Natalia Gavrilița, a declarat, de la tribuna Parlamentului, că starea de urgență este instituită în contextul situației legate de securitatea regională și al pericolului la adresa securității naționale.

Pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale va emite dispoziții în vederea punerii în executare a mai multor măsuri. Este vorba despre: instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară, stabilirea regimului special de folosire a spațiului aerian, instituire a unui regim special de circulație pe teritoriul țării a persoanelor și mărfurilor, expulzarea de pe teritoriul țării a persoanelor a căror prezență poate afecta asigurarea ordinii publice și securității statului, evacuarea provizorie a cetățenilor din zonele care prezintă pericol pentru viață și asigurarea acestora cu locuri de cazare permanentă sau provizorie.