Vlad Biletchi si Sergiu Diminet agricultorul

(VIDEO) Promisiune îndeplinită! Alianța pentru Unirea Românilor a achitat amenda agricultorului care a brăzdat, în semn de protest, în fața Catedralei

Corina Bezer

Președintele AUR, Vlad Bilețchi, s-a întâlnit cu fermierul, iar în cadrul discuțiilor, Sergiu Dimineț a declarat că scopul sancțiunii este de a intimida agricultorii și a-i determina să nu mai organizeze proteste. Potrivit acestuia, amenda a fost aplicată abuziv, iar autoritățile continuă să își bată joc de oamenii simpli, care muncesc din greu pentru a-și întreține familiile și a supraviețui cu salariile mizere din Republica Moldova.

„Toți oamenii au dreptul să protesteze, chiar și prin metode mai puțin obișnuite. Pe lângă faptul că s-au confruntat cu o secetă fără precedent, guvernarea le-a întors spatele acestor oameni și continuă să își bată joc de ei prin intimidări și amenzi abuzive. Unirea cu România înseamnă ajutoare pentru fermieri, înseamnă un suport real pentru cei care au avut de suferit și un trai mai bun. Am achitat această amendă, pentru că statul Republica Moldova a eșuat lamentabil în ceea ce privește susținerea propriilor cetățeni și vom continua să fim alături de cei care ne hrănesc și ne asigură cu produse autohtone”, a declarat președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, agricultorii au organizat mai multe proteste, fiind afectați de seceta severă din vară. Aceștia au înaintat mai multe revendicări și au cerut sprijin de la autorități pentru a suporta pagubele.