Slatina a intrat în Cartea Recordurilor! Mii de căluşari au dansat pe Esplanada din localitate

(VIDEO) Slatina a intrat în Cartea Recordurilor! Mii de căluşari au dansat pe Esplanada din localitate

Corina Bezer

Recordul s-a înregistrat la Slatina, cu ocazia ediţiei a 21-a a Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc“. Cei peste o mie de căluşari sunt în cea mai mare parte membrii ai ansamblurilor din judeţul Olt şi din cele învecinate, însă dansul a fost reprezentat și de practicanți din restul ţării. La festival au venit ansambluri din Alba, Bihor, Maramureş, Sălaj, Suceava, Iaşi şi Vâlcea. Spectatorii au fost însă dezamăgiți că momentul spectaculos a durat doar câteva minute, din cauza ploii care a căzut.

Cel de-al doilea record certificat la Slatina, aflat în plină desfăşurare, a fost cel de festival folcloric al copiilor cu cel mai mare număr de participanţi. Au fost prezenți peste două mii, de aproape 10 ori mai mulţi decât la prima ediţie. Organizatorul festivalului-concurs, coregraful Iliuţă Brăileanu, a reiterat că oltenii au solicitat primii înregistrarea acestor recorduri şi tot ei vor fi, cel mai probabil, cei care vor încerca să le depăşească, peste câţiva ani.

Anunțul a fost făcut de către reprezentantul Cărții Recordurilor Augustin Neagoe. Evenimentul a fost susţinut financiar de Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean, prin instituţiile din subordine, dar şi prin acordarea de fonduri nerambursabile din partea diverselor asociaţii.