„UNIREA - ODIP” a depus plângere împotriva deputatului socialist Vladimir Odnostalco

(VIDEO) „UNIREA – ODIP” a depus plângere împotriva deputatului socialist Vladimir Odnostalco

Corina Bezer

Amintim că Președintele Asociației „UNIREA – Onoare Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi, a fost agresat verbal și fizic de deputatul Vladimir Odnostalco. Incidentul a avut loc la data de 12 mai, atunci când socialistul s-a aruncat la Bilețchi să-i smulgă tricolorul din piept. 

„Acțiunile cetățeanului Odnostalko Vladimir, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor prevăzute de Codul Penal, și anume art. 347 – Profanarea Simbolurilor de Stat – prin acțiunile și încercările de smulgere a drapelului tricolor din pieptul cetățeanului Vlad Bilețchi și atribuirea în adresa drapelului tricolor a calificativului “тряпка” – din rusă – cârpă. Precum și a infracțiunii prevăzute de Codul penal, art. 346Acţiunile intenţionate îndreptate spre aţîţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase – prin comportamentul discriminator, arogant, agresiv și ofensator adresat cetățeanului care poartă tricolor în piept și se identifică drept fiind etnic român – catalogându-l și atribuindu-i calificative de “om bolnav psihic” , “bolnav” ,”гей” – homosexual “грязь”– din rusă – mizerie, gunoi, murdărie, “тряпка” – din rusă – cârpă”, se menționează în textul plângerii depuse astăzi la Procuratură.

Vlad Bilețchi spune că a intrat într-un cort de-al socialiștilor în care se colectau semnături pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă: „Am intrat într-un cort și am vorbit cu ei respectuos, iar el s-a aruncat la mine, să-mi smulgă tricolorul din piept, spunându-mi „Vybrasi etu greazi”. Aceasta este o acțiune subversivă”, a spus anterior Bilețchi. 

„Vladimir Odnostalko a avut un comportament ilegal, profanând simbolurile statului, lezând onoarea și demnitatea cetățeanului Vlad Bilețchi în spațiu public, insultând persoana fizică, precum și drapelul tricolor, sfidând Constituția și alte legi, săvârșind astfel acțiuni pentru care este pasibilă răspunderea penală prevăzută de art. 346 și 347 Cod Penal al Republicii Moldova”, se mai menționează în plângere. 

kkkk