Vlad Bilețchi

(VIDEO) Vlad Bilețchi: „Ne confruntăm cu trei amenințări – regiunea transnistreană, federalizarea și învrăjbirea populației”

Corina Bezer

„Atâta timp cât în Republica Moldova va exista un teritoriu necontrolat de nimeni, de nicio forță constituțională, niciun investitor străin major nu va veni să investească în Republica Moldova, pentru că oricând, la voia Moscovei, se poate începe un război, iar aceste investiții nu vor avea nicio finalitate. Atâta timp cât Federația Rusă va pune condiții, ori de câte ori Republica Moldova va face un pas spre UE sau România, vom fi șantajați”, a declarat Vlad Bilețchi la dezbaterile electorale de la postul public de televiziune. 

Un alt risc, potrivit lui Bilețchi, este federalizarea, idee intens propagată de șeful statului, Igor Dodon. 

„Riscul federalizării – înseamnă, de fapt, dezmembrarea Republicii Moldova și ea contravine Constituției Republicii Moldova. Cu toate acestea, vedem că exponenții Moscovei își doresc acest lucru. Asta înseamnă să ne pomenim cu o Serbia, o Kosovo în Republica Moldova, să avem 10 sau 15 republici autonome care să se lupte între ele și asta înseamnă să cădem într-o prăpastie și mai periculoasă”, a adăugat candidatul unionist de pe circumscripția nr. 26, Vlad Bilețchi. 

Totodată, candidatul unionist s-a referit și la provocările venite din partea socialiștilor, care nu au fost sancționate de oamenii legii. 

„De ce nimeni nu a fost sancționat atunci când Dodon a amenințat unioniștii? De ce eu când am fost agresat de un deputat socialist (n.r. Vladimir Odnostalco) când a încercat să-mi smulgă tricolorul din piept, nu a fost sancționat? Atâta timp cât asemenea oameni vor continua cu învrăjbirea populației prin manipulare și propagandă, vor întări ura față de tot ce este european și românesc”, a declarat liderul „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, care figurează al doilea în lista națională a Partidului Liberal. 

Vlad Bilețchi este președintele Asociației „UNIREA-ODIP”. Acesta candidează pe circumscripția nr. 26, cu numărul 4 în buletinul de vot. Totodată, tânărul de 24 de ani candidează al doilea pe lista națională a Partidului Liberal, care va fi al 15-lea în buletinul de vot.