Vlad Bileţchi

(VIDEO) Vlad Bileţchi: Sunt nevinovat, iar autorităţile nu pot să-mi demonstreze vinovăţia

Corina Bezer

Liderul protestelor de pe 14 noiembrie 2016 a accentuat că la prima ședință nu au fost aduse probe concrete care să-i demonstreze vinovăția. "Am fost și sunt conștient de faptul că se putea ajunge la un asemenea scenariu. Dacă nu funcționează intimidarea, denigrarea și manipularea – au folosit șantajul și ofertele. Dacă nu funcționează nici șantajul – se trece la persecutări – judecăți, dosare, sentințe.Nu avem dreptul moral să cedăm în fața lor, nu avem dreptul moral să uităm cine suntem și ce limbă vorbim. Nu avem dreptul să-i lăsăm să ne mintă și să își realizeze planurile meschine prin fraudă și alegeri cumpărate. 
Noi nu cedăm, lupta continuă. Lupta nu s-a oprit niciodată. Ne vom opri doar când vom învinge!"
, a declarat Vlad Bileţchi în cadrul unei conferinţe de presă. 

Potrivit lui Bileţchi, şedinţa a fost amânată, însă crede că dreptatea e de partea sa, pentru că nu a încălcat legea.

„ Eu, personal, nu pot bloca o stradă, a fost blocată din cauza  mulțimii, care a fost  prezentă  la   protest, este  ceva  normal ca  atunci când  se adună un număr foarte mare de protestatari să se întîmple acest lucru”, a mai spus Bilețchi. În acelaşi timp, Bileţchi a comentat şi despre şedinţa de judecată din dosarul Klimenco. Potrivit acestuia, încheierea judecăţii cu privire la agresiunea lui Valerii Klimenco asupra ODIP, este una evazivă şi nejustificată. 

Bilețchi este învinovățit de faptul că ar fi blocat partea carosabilă în timpul protestelor din luna noiembrie, care au avut loc după alegerile prezidențiale.Amintim că Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” a protestat în luna noiembrie în faţa sediului Curţii Constituţionale și Comisiei Electorale Centrale cerând să nu fie validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie.