(VIDEO)Diplomele de studii ale basarabenilor vor fi recunoscute în Italia

Victoria Muntean

Guvernele Republicii Moldova şi Italiei au semnat un Acord privind recunoaşterea actelor de studii universitare şi post-universitare. Evenimentul s-a defăşurat în contextul sărbătorii a 30 de ani de la stabilirea Relaţiilor diplomatice între cele două state. Basarabenii din Italia pot profita de noile reglementări pentru că pot obţine locuri de muncă mai bune şi cu salarii mai mari.

Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind recunoașterea actelor de studii, va fi semnat în contextul vizitei în Republica Moldova a secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale a Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova.

„Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Italia. Astfel, acum este un moment potrivit pentru a îmbunătăți cooperarea noastră din viitor. Italia întotdeauna a fost un susținător a procesului de reforme din țara noastră, a democrației și a aspirațiilor europene”, a menționat Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova.

MAEIE precizează, de asemenea, că în cadrul discuțiilor la nivelul delegațiilor celor două ministere de Externe vor fi abordate și modalitățile de aprofundare a dialogului politic prin dezvoltarea de proiecte în domenii de interes comun precum și agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.