Expoziție memorabilă a vinurilor

Vinul Moldovei ca operă de artă – instalație unică la ProWein

Corina Bezer

Pentru a evidenția talentele și măiestria poporului  nostru în vinificație, în acest an Moldova va participa la o expoziție memorabilă „ProWein”.

Standul  care va fi prezentat,  găzduiește 39 de vinării moldovenești. Este proiectat din pânză brodată manual, decorată cu ornamente tradiționale. Instalația simbolizează vinificația moldovenească: cu tradiții îndelungate, ghidată de pasiune  și aspirații înalte.La crearea acestui stand, 12 artiști moldoveni au lucrat timp de peste 2.500 de ore, manual, folosind 500 de ace, sute de mii de cusături și peste 50 kg de lână, pentru a broda 130 de metri pătrați de pânză.

Opera de artă dată poate fi văzută la ProWein Düsseldorf în perioada 18-20 martie. Aici vizitatorii vor putea gusta vinuri de la 39 de vinării din țara noastră, care își vor prezenta produsele, unite sub brandul de țară „Wine of Moldova”.

Participarea „Wine of Moldova” la ProWein este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) cu sprijinul Proiectului Competitivitate al Republicii Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei.

Alina Melnic, reporter-stagiar