Vis realizat pentru elevii din Aluatu! Vezi la ce etapă se află lucrările de reparație

Vis realizat pentru elevii din Aluatu! Vezi la ce etapă se află lucrările de reparație

Corina Bezer

Pereții deteriorați și gata să se prăbușească au fost restaurați și vopsiți, mucegaiul de altă dată a fost înlăturat, iar sălile de clasă sunt aproape gata să-și deschidă ușile pentru elevii din Aluatu. Unioniștii spun că au colectat aproape 90 la sută din suma necesară pentru a repara școala și așteaptă și implicarea autorităților raionale pentru a da o nouă viață gimnaziului – grădiniță „Dimitrie Cantemir”.

După cum puteți vedea, pereții și podurile sunt gata, urmează să prelucrăm podelele, să le facem corespunzătoare și trecem la etapa de mobilier. Avem nevoie de table, avem nevoie de mese, avem nevoie de scaune. Ca întotdeauna, în cadrul unei reparații, apar tot felul de chestii imprevizibile. Undeva mai cade o bucată de tencuială veche, mai trebuie un sac – doi de a îndrepta, de a nivela pereții”, a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi.

Între timp, localnicii din sat fac apel la oamenii de bună-credință să se implice în salvarea românismului din Aluatu.

Trebuie să strângem bani să dăm la acești copii pentru a avea un viitor. Dar viitorul e foarte important pentru copiii noștri. Cum noi am avut noroc să avem un viitor, păi să le dăm și lor un viitor”, a declarat Andrei Celac, locuitor al satului Aluatu, raionul Taraclia.

Cei care doresc să doneze pentru salvarea școlii din Aluatu, click aici.