Vlad

Vlad Bilețchi (AUR): „Cum poți să-l feliciți pe Putin cu ziua Rusiei și să nu scoți un cuvânt despre Eminescu?”

Corina Bezer

„Eu nu știu câți oameni din istoria noastră națională au mai avut astfel de personalități precum marele nostru poet național Mihai Eminescu. Până și hoții de Dodon și Șor au depus flori și l-au recitat pe Eminescu, în timp ce propriul președinte, votat chiar și de mine, a omis să-l elogieze. Neomarxiștii și neocomuniștii uită de Eminescu, întrucât au alte priorități”, a declarat Vlad Bilețchi.

Liderul unionist a declarat că AUR va critica mereu orice tentativă de batjocură a valorilor naționale românești, întrucât se observă, în ultima perioadă, tendința periculoasă de a ignora cu desăvârșire interesele propriei națiuni românești.  

„Cum să ne feliciți cu Hederlez, o sărbătoare găgăuză, dar să nu ne feliciți cu ocazia Podului de Flori. Cum să ne feliciți cu ocazia „drapelului cu stemă”?! Noi am adoptat tricolorul în aprilie 1990. De ce a fost necesar a fi subliniate diferențele și accentuat cultul națiunii moldovenești? Noi, cei de la AUR, vom spune mereu lucrurilor pe nume, pentru că și stânga, și dreapta și-au strâns mâinile și au trădat interesele naționale ale Republicii Moldova. Atunci când nu-l iubesc pe Eminescu, atunci când uite valorile transmise de străbuni, trebuie criticați, indiferent că sunt pro-europeni sau pro-ruși”, a precizat Bilețchi. 

Amintim că la 15 iunie 2021, atunci când s-au împlinit 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a omis să se expună asupra importanței marelui poet asupra culturii românești. În schimb, anterior, oficialul a ținut să felicite poporul găgăuz cu sărbătoarea etniei lor, Hederlez, uitând să amintească de Primul Pod de Flori, cel mai important și emoționant eveniment din 1990 de pe ambele maluri ale Prutului.