Vlad Bilețchi

Vlad Bilețchi (AUR): Lipsa unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău înseamnă alianțe de compromis

Corina Bezer

Mai mult, Bilețchi spune că drumul Republicii Moldova spre Europa trece doar pe la București.

„AUR vrea unificarea tuturor forțelor unioniste. AUR vrea să ofere alternativa reală a clasei politice de la Chișinău, vrea un parcurs concret și exact din România și spre Uniunea Europeană. Drumul spre Europa trece doar pe la București”, a declarat Vlad Bilețchi.

Potrivit liderului unionist, AUR vine în Parlamentul de la Chișinău să ofere un parcurs ferm și onest spre România și Uniunea Europeană.

„Revenirea unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău va reprezenta acea garanție a faptului că nu va mai fi nevoie alianțe de compromis: cu socialiștii, cu Usatîi sau Șor. Lipsa unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău înseamnă alianțe de compromis: înseamnă alianță cu Dodon sau alianță cu Usatîi. Noi venim să oferim alternativa – un parcurs ferm, un parcurs onest spre România și Uniunea Europeană. Fără noi va fi imposibil, drept exemplu avem anul 2019. Politica și democrația nu este despre a domina segmentul electoral, ci de a reprezenta cu cinste segmentul care gândește exact ca tine”, a precizat Bilețchi.

Întrebat despre acuzațiile aduse la adresa AUR, Bilețchi a declarat că toate insinuările și minciunile demonstrează faptul că Alianța pentru Unirea Românilor este o formațiune care își dorește adevărata schimbare și continuă să crească în preferințele oamenilor.

„AUR este un partid pro-european, este un partid euroatlantic, pro-NATO, este un partid total angajat în a spune public că principalul dușman al României și Republicii Moldova este Federația Rusă, care este responsabilă de ocupația a o parte din teritoriul Republicii Moldova. AUR este o forță naționalistă, o forță creștină, conservatoare, exact așa cum sunt o bună majoritate a românilor”, a conchis Vlad Bilețchi.