De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

ff

Vlad Bilețchi (AUR): Nu vom admite o alianță de compromis est-vest

Corina Bezer

Potrivit lui Bilețchi, aceste manevre sunt foarte riscante în contextul în care Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko s-a întâlnit cu Renato Usatîi, acordându-i astfel o oarecare legitimitate.

„Scopul nostru este să nu admitem, sub nicio formă, ca forțele Federației Ruse, forțele ostile Republicii Moldova și intereselor naționale ale românilor de aici, să ajungă la guvernare or, niciun partid din Republica Moldova nu va lua o majoritate plenară. Partidul doamnei președinte, PAS, își asumă acest scop, însă nu va fi realizat. Există riscul foarte mare să ne pomenim iarăși cu o alianță de compromis, o alianță est-vest. De această dată, ar putea fi vorba de Renato Usatîi, la fel un politician care ridică foarte multe semne de întrebare în Republica Moldova.  Noi, unioniștii, suntem convinși de rolul nostru în această campanie electorală, de a nu admite o alianță de compromis, de a nu admite o alianță est-vest. Sub paravanul acestei alianțe, toți hoții, toți bandiții, toți anti-naționalii își găsesc ocrotire”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Mai mult, Bilețchi a amintit despre eforturile AUR de a unifica forțele politice din Republica Moldova. 

„De la bun început, Alianța pentru Unirea Românilor din Republica Moldova și-a propus unificarea tuturor forțelor unioniste, care erau foarte fărâmițate, iar acest subiect era folosit de cei care erau împotriva unirii”, a precizat tânărul politician.