Literatura si Arta

Vlad Bilețchi (AUR): „Publicațiile românești din Basarabia sunt în pericol de dispariție din cauza intereselor meschine”

Corina Bezer

Potrivit lui Vlad Bilețchi, instituții de presă românești de renume, precum Ziarul Literatura și Arta, înființat de regretatul Nicolae Dabija, revista „Limba română”, „Natura” sau „Ziarul de Gardă” au rămas fără finanțare din România, iar astfel mass-media românească riscă să dispară din cauza acestor interese meschine manifestate de funcționari incapabili să sprijine Republica Moldova.

„De ani buni, Republica Moldova este supusă unui război informațional fără precedent. Suntem invadați de materialele de propagandă pro-ruse, singurul scop al cărora este să mintă și să manipuleze oamenii de aici. Cu regret, constatăm că presa românească este ignorată de autoritățile de la București, anume de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, instituție care nu a furnizat niciun rezultat vizibil în ceea ce privește apărarea limbii române și a valorilor naționale românești în Republica Moldova și în regiunile românești din Ucraina. Cerem Guvernului de la București să ia atitudine promptă, pentru că în caz contrar, riscăm să pierdem și ultima fărâmă de românism de pe acest teritoriu”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova.