Vlad Bilețchi explică de ce a fost huiduit Chicu: „Ați alungat convoiul sub pod, acolo unde stau depravatele la miez de noapte, acolo unde buruienile ajung la mijloc de om și asfaltul e murdar de glod de luni de zile?”

Corina Bezer

Potrivit lui Bilețchi, oamenii și-au exprimat astfel nemulțumirea față de organizarea evenimentului sub podul de la Telecentru, în condițiile în care asemenea ajutoare semnificative trebuiau întâmpinate în Piața Marii Adunări Naționale. „Ajutoarele au pornit din Piața Victoriei din București. Nu era normal să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale?”, se întreabă unionistul.

„De ce a fost huiduit Chicu?

Cred că vă datorez public o explicație. O explicație pentru cei care nu știu, nu înțeleg sau nu cunosc. Pentru prim-ministrul Chicu, pentru președintele Dodon, pentru Ambasadorul Ioniță, pentru frații de peste Prut și pentru presă.

1. Chicu a fost huiduit pentru fățărnicie.

Știm prea bine cât de "așteptate" și "dorite" au fost aceste ajutoare umanitare, medicale din România. Atât de dorite încât au venit cu o zi mai târziu decât a fost planificat. Am simțit așteptarea stând sub pod, în buruieni și mizerie, la capătul Chișinăului.

2. Chicu a fost huiduit pentru trădare.

Nu poți să fii recunoscător României și, în același timp, să nu ai nicio reacție, niciun cuvânt față de bătaia de joc a tuturor celor care se află în anturajul tău. Dodon, Țîrdea, alți draci care murdăresc zi și noapte România și o găsesc vinovată în toate relele, inclusiv COVID. Să stai mâlc când e murdărită cu rahat și să pupi mai apoi dându-te mare român – nu trece în fața oamenilor.

3. Chicu a fost huiduit pentru complicitate.

Să fii alături de Dodon – este mai mult decât suficient, înlocuiește o sută de pagini de motive argumentate. Dar totuși, să vezi cum este batjocorit convoiul umanitar al României și să nu faci absolut nimic?

Apropo, ajutorul umanitar trebuia să vină în Piața Marii Adunări Naționale, așa cum este de bun simț. Mai apoi, ajutoarele trebuiau să ajungă cu caravana în mai toate raioanele Republicii Moldova.

N-ați vrut?

Ați alungat convoiul sub pod, acolo unde stau depravatele la miez de noapte, acolo unde buruienile ajung la mijloc de om și asfaltul e murdar de glod de luni de zile?

Ați făcut "marea dezvelire" la capăt de Chișinău?

De asta a fost huiduit prim-ministrul Chicu.

4. Reacția Ambasadorului Ioniță.

Excelența sa, domnul Ambasador a reacționat cum nu se putea mai bine. A vrut să-l salveze pe Chicu de rușinea publică. Așa procedează un diplomat, astea sunt regulile diplomației și a relațiilor bune în condiții tensionate.

Adică, după toată bătaia de joc, reprezentantul României în Republica Moldova îl salvează de rușine și mizerie pe unul dintre cei vinovați.

Admirabil, un gest cu adevărat mărinimos.

Asta este partea oficială, partea privată fiind faptul că și Ambasadorul înțelege foarte bine ce mizerii sunt acești prefăcuți politici care învârt bănuțul în buzunar în timp ce vorbesc despre România.

Și Ambasadorului îi cedează diplomația atunci când "americanii fac drumurile, românii ne fac școlile și noi Votăm cu rușii".

Apreciem, domnule Ambasador. Dar nu vă mai subsemnați pentru a-i salva pe martorii lui Dodon de rușinea publică pe care o merită.

Vorbele și acuzațiile pe care i le aducem prim-ministrului Chicu și președintelui Dodon ne aparțin nouă, nu le asumăm statului Român, nu este cazul să vă simțiți vinovat în fața lor pentru reacția noastră. Este reacția firească a unor români din Republica Moldova, care sunt conduși de aceste canalii”, a scris Vlad Bilețchi pe o rețea de socializare.

Amintim că premierul Ion Chicu a fost huiduit de mulțimea prezentă la evenimentul de prezentare a ajutorului umanitar venit din România. În timp ce oficialilor din România, ministrului Sănătății Nelu Tătaru și ministrului Afacerilor Interne Ion Marcel Vela, li s-a scandat „Mulțumim”, premierul de la Chișinău, Ion Chicu, a fost întâmpinat cu „Rușine”.