ff

Vlad Bilețchi: „Oamenii crescuți de un sistem corupt și dictatorial ajung în funcțiile care ar trebui să lupte cu acest sistem putred de corupt”

Corina Bezer

„Cine este Ruslan Flocea?

1️⃣Din 2001 până în 2002 – a fost șef la FISC Edineț, inspectorul gărzii financiare. Într-o perioadă în care clanurile aveau afacerile protejate și se puneau bazele actualelor firme-fantomă cu invârteli de milioane.

2️⃣Din 2002 până în 2006 – Centrul Pentru Combaterea Crimelor Economice, inspector în sistemul bugetar și al medicamentelor. În perioada guvernării comuniste când exista un monopol nedemocratic asupra acestor activăți.

3️⃣Din 2006 până în 2008 – Consilier al Prim-vicepriministrului.
Da-da! – consilierul lui Dodon, care pe atunci era Ministru al Economiei și Prim-vicepriministru.

4️⃣Din 2012 până în 2014 a activat în funcție de șef secție investigații speciale CNA, în perioada când se fura miliardul (2013-2014) și perioada de după.

5️⃣Din 2014 până în 2016 a activat în funcție de șef al direcției teritoriale centru al CNA, în perioada când ancheta privind furtul miliardului nu avea nici un milimetru succes, iar oamenii protestau în PMAN și dormeau în corturi.

6️⃣Din 2016, după ce Dodon a câștigat prin fraudă alegerile Prezidențiale cu ajutorul lui Plahotniuc, Flocea devine Secretar General și responsabil de bugetul lui Dodon și a aparatului Prezidențial.

❌Concluzie: oamenii crescuți de un sistem corupt și dictatorial ajung în funcțiile care ar trebui să lupte cu acest sistem putred de corupt. Produsul acestor clanuri oligarhice astăzi ne este prezentat drept cel mai demn și potrivit candidat la funcția de ȘEF al CNA.
Dezoligarhizarea rămâne doar un vis”,
a scris Bilețchi pe facebook. 

Amintim că Ruslan Flocea, Secretarul General al Aparatului Președintelui Igor Dodon este câștigătorul concursului pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție. Informația a fost confirmată de deputatul Grigore Novac, membru al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.