Ploi torențiale

Volumul precipitaţiilor căzute în decursul ultimelor 24 de ore depăşeşte jumătate din media lunară

Corina Bezer

Toate arterele de circulaţie sunt practicabile, iar transportul public circulă conform programului, cu excepţia autobuzelor şi troleibuzelor care circulă pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi care au fost redirecţionete pe str. Bucureşti, din cauza surpării părţii carosabile pe artera centrală a oraşului, la intersecţiile cu str. Armenească şi str. Vasile Alecsandri. 

Primăria Chişinău a evaluat deja pagubele produse de ploaia torenţială din seara zilei de 31 mai 2016. În urma ploii de la începutul săptămânii curente, au fost deterioraţi circa 7740 de metri pătraţi de asfalt, iar pentru restabilirea acestora sunt necesare peste 2,5 milioane lei. Iar pentru curăţarea străzilor şi evacuarea nămolului sau a deşeurilor aduse de ape vor fi cheltuiţi circa 240 mii lei. Odată cu stabilirea vremii, drumarii vor relua lucrările de lichidare a  consecinţelor ploii torenţiale. 

În acelaşi timp, ploile din ultimele zile au afectat acoperişurile mai multor blocuri locative din oraş, cu o suprafaţă totală de peste 10 mii metri pătraţi.