gg

Vremea rea își spune cuvântul! Strada Vadul-lui-Vodă din capitală, închisă pentru circulație! Vezi unde se circulă cel mai greu

Corina Bezer

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a precizat, duminică, că pe teritoriul R. Moldova va fi instituit un Cod Galben de preciputații ce se vor manifesta sub formă de ploaie, pe 18-19 martie cu transformare în lapoviță și ninsori puternice (10-15 l/m2 în 12 ore), izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviță pe firele electrice și crengi, pe drumuri va troieni.

ooo

Temperatura medie se va situa cu 6-11°C sub valorile normale climatice.

Primarul general interimar Silvia Radu a dispus că serviciile municipale să lucreze în schimburi și să curețe străzile  și trotuarele de polei și zăpadă.

„Nu ne lăsăm. Chiar dacă vremea e extremă, ne batem cu ea cu tot arsenalul pe care-l avem la dispoziție în momentul dat”, a scris Silvia Radu pe Facebook.

Totodată, autoritățile au decis să oprească circulația pe strada Vadul lui Vodă, iar la 18.30 va fi din nou convocat în ședință omandament de iarnă pentru a face o evaluare a situației și pentru a decide măsurile care se impun pe timpul nopții.

Astfel, pentru prevenirea unor evenimente neplăcute și siguranța cetățenilor, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor:

– să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
– să echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil;
– să reducă viteza;
– să mărească distanța în mers;
– să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.