zile libere de Paște

Zi liberă pentru bugetari

Victoria Muntean

 Elevii au sâmbătă liber, deoarece data de 30 aprilie cade în vacanţa de Paşti. Grădiniţele activează şi, în acest sens, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău precizează că potrivit actelor normative, pe 13 aprilie durata muncii personalului din instituţiile de educaţie timpurie se reduce cu două ore. 

Pentru anul 2019, Guvernul a declarat zile de odihnă – 10 mai, 26 august, cu recuperare în sâmbetele de 18 mai şi 17 august.

Astfel, zilele declarate de odihnă le vor suplimenta pe cele considerate zile de sărbătoare nelucătoare, fără recuperare. Este vorba despre 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), 28 și 29 aprilie (prima și a doua zi de Paști), 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), 6 mai (Paștile Blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august (Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) și 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).