De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

ddd

Ziua Armatei Române, marcată inedit la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău

Corina Bezer

Viceministrul Apărării Gheorghe Galbura, împreună cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, atașatul român al apărării, militar și aero, colonelul Cristi Ladaniuc, dar şi veterani, a asistat la un serviciu divin oficiat de un sobor de preoţi la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău, unde sunt îngropaţi 1020 de ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă în cele două Războaie Mondiale. Totodată, oficialii au depus flori la mormintele eroilor.

fff

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a menționat că astăzi este o zi în care, pe de o parte, vărsăm o lacrimă de recunoștință pentru eroii care își găsesc locul de veci în acest loc – ostași ai armatelor române și ai armatelor aliate. Pe de altă parte, este o zi frumoasă, pentru că este Ziua Armatei Române. „De-a lungul timpului, Armata Română a contribuit la edificarea statului național român unitar. Armata Română și-a adus contribuția semnificativă prin ostașii și fii săi, jertfindu-se pentru ca România astăzi să fie o țară ascultată și respectată pe plan internațional”, a notat ambasadorul.

La eveniment au participat și voluntarii Asociației „UNIREA – ODIP”, care au adus un omagiu ostașilor români căzuți la datorie. „An de an suntem prezenți la Cimitirul Eroilor Români, pentru a le aduce un omagiu celor care au luptat pentru neamul românesc. Pentru noi, eroii nu mor niciodată și este de datoria noastră, a tinerei generații, să păstrăm mereu vie memoria ostașilor noștri”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele „UNIREA – ODIP”

Joi, 26 octombrie, militarii Armatei Naţionale vor participa la oficierea unui serviciu religios şi depuneri de flori la Cimitirul de Onoare din satul Vărzăreşti, raionul Nisporeni.

Ziua Armatei Române este marcată anual, la 25 octombrie.