Atletism

Campionatul RM la Atletism în sală. Iată cine sunt Campionii Naționali

Nicolae Sîli

 Un nou record național a fost stabilit la aruncarea greutății. Ivan Emilianov, de 38 de ani, a aruncat cele 7 kilograme la 20,62 metri. La feminin, fiica lui Ivan, Alexandra, a fost devansată de Dimitriana Surdu.

  „La momentul dat suntem încă în pregătire, adică încă nu am ieșit în forma pe care o planificăm. De asta vreau să spun că a fost o competiție bună, a fost ca un antrenament”, a precizat Dimitriana Surdu.

 Natalia Stratulat şi-a îndeplinit baremul olimpic în proba de aruncare a discului. Sportiva a înregistrat rezultatul de 61 de metri şi 85 centimetri la campionatul naţional de atletism. Performanţa va fi analizată de Comitetul Internaţional Olimpic, care va decide dacă Stratulat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.  

„Ea a fost la un cantonament în Bulgaria, începând cu 19 decembrie. Pe data de 3 februarie s-a întors din cantonament. Acolo au fost 5 sportivi. Avem un rezultat evident”, a spus preşedintele Federaţiei de Atletism din Moldova, Anatol Balan. 

 În proba de sărituri în înălţime a câştigat Andrei Mîţîcov, iar la feminin s-a impus Mihaela Hotinca.

 Atletul din Tiraspol este cel mai bun sportiv  la proba de sărituri în înălţime din anul 2008.

 „Parcă totul a ieşit bine. A fost ca un antrenament pentru mine. Din păcate nu am avut adversari. S-a întâmplat aşa cum s-a întâmplat. Am înregistrat un rezultat de 2,15 metri. Aş fi vrut ceva mai mult”, a spus atletul Andrei Mîţîcov.

 În proba de sărituri în lungime a triumfat Natalia Zdesenco, care a înregistrat rezultatul de 7 metri şi 3 centimetriAtleta a devenit campioana Moldovei şi la triplu salt.

 „Eu am concurat singura cu mine că să-mi obţin un rezultat personal. Cu părere de rău nu s-a primit aşa de bine cum am vrut. Competiţii mai sunt. Sper ca să fie bine”, a spus Natalia Zdesenco.

 La masculin, Ilia Burdîghin a obţinut victoria la sărituri în lungime. În proba de marş sportiv au câștigat Andrei Cazacu şi Marina Puiu.

 „M-am antrenat foarte mult pentru această competiţie. Adversarii au fost puternici, dar am depus foarte mult efort şi am câştigat”, a spus Marina Puiu. 

 „Adversarii au fost puternici. Întotdeauna concurăm. Deja de mult timp. Când şi cum. Ne susţinem unul pe altul”, a declarat Andrei Cazacu. 

 Una dintre cele mai aşteptate probe a fost cea de 200 de metri. Într-o luptă strânsă, campionii Moldovei au devenit Ana Berghi şi Andrei Daranuţa. Câştigătorii probelor au fost remuneraţi cu câte 300 de lei.

 „Noi avem 35 de probe. Închipuiţi-vă dacă plătim 1.000 de lei, atunci ce suma va fi. O să ieşim la 30 şi ceva de mii. La moment nu avem aşa bani. Trebuie de înţeles ce situaţie avem în ţară. E cam greu”, a spus preşedintele Federaţiei de Atletism din Moldova, Anatol Balan.

 La Campionatul Moldovei de atletism au evoluat în jur de 300 de sportivi.