Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo este fotbalistul cu cele mai mari venituri în 2015

Corina Bezer

Prestigioasa revistă Forbes a anunţat că starul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, este fotbalistul cu cele mai mari câştiguri în 2015, informează Mediafax.

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a obţinut din salariu, bonusuri şi contractele de publicitate 82.100.000 dolari. Cristiano Ronaldo, fotbalist care deţine recordul pentru cele mai multe goluri marcate în Liga Campionilor, 93, este şi cel mai bine plătit jucător din lume în sporturile de echipă. Ronaldo a obţinut 29.000.000 de dolari din contractele de publicitate cu Nike, Tag Heuer, Sacoor Brothers, Herbalife, dar şi din vânzarea produselor care îi poartă numele.

În vârstă de 31 de ani, Cristiano Ronaldo este sub contract cu Gestifute International, firma de impresariat a agentului şi prietenului său, Jorge Mendez. În afara de Cristiano Ronaldo, firma de impresariat sportiv, Gestifute International, reprezintă fotbalişti celebri precum Radamel Falcao, James Rodriguez, Angel Di Maria, Diego Costa, Eliaquim Mangala, Thiago Silva, William Carvalho, Ezequiel Garay, João Moutinho.

Ronaldo este urmat în ierarhia Forbes de rivalul Lionel Messi. Atacantul echipei FC Barcelona a obţinut în 2015 77.000.000 dolari. Din această sumă, 51.000.000 dolari reprezintă salariul şi bonusurile oferite de FC Barcelona, iar restul de 26.000.000 dolari provin din contractele de publicitate pe care fotbalistul le are în derulare cu Adidas, Gatorade, Lays şi EA Sports.