Lupte greco-romane

Începem săptămâna cu realizări frumoase în sport. Au fost desemnaţi membrii lotului național de lupte libere

Corina Bezer

Sala specializată a Centrului sportiv, de regulă mai puţin vizitată în zilele de lucru de către oaspeţi, a devenit neîncăpătoare, reunind în tribune zeci de antrenori, susţinători şi prieteni ai sportivilor. La iniţiativa Biroului federal, la o serie de categorii au fost organizate meciuri suplimentare de verificare în scopul selecţiei obiective şi aprecierii nivelului de pregătire a candidaţilor în lotul rezprezentativ al Republicii Moldova.

La categoria 86 de kilograme într-un meci direct s-au confruntat campionii Moldovei din diferiţi ani, Denis Balaur, Călăraşi, şi Ion Gurmuzachi, student la USEFS. Dupa o primă repriză mai mult echilibrată, în partea a doua a meciului Ion Gurmuzachi a trecut la acţiuni ofensive, a atacat mai insistent şi a repurtat victoria la puncte, care-i asigură participarea la viitoarele competiţii europene. La alte categorii de greutate turneul de selectie a fost câstigat de către Alexandru Chirtoacă, Maxim Perpeliţă, Maria Cherdivară.

Campionatul Europei la lupte libere, greco-romane şi lupte feminine se va disputa în perioada 8-13 martie în oraşul Riga, după care vor urma trei turnee de calificare olimpică.