fotbal, regurile, s-ar putea schimba, sezonul viitor

Regulile fotbalului s-ar putea schimba pentru din noul sezon

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, 07:48

International Football Association Board ar putea schimba regulile fotbalului din noul sezon. Organizația care se ocupa de reglementarile „sportului-rege” a discutat în cadrul ultimei ședințe o serie de modificări.

În cadrul ședinței ce a avut loc recent în Glasgow s-a discutat despre mai multe schimbări ale regulilor, iar impresiile sunt pozitive, astfel ca acestea ar putea fi adoptate în curând.

Cea mai importanta modificare este cea potrivit căreia jocul se întrerupe și se reia cu minge de arbitru dacă, în timpul meciului, „centralul” este lovit de balonul trimis de jucători iar în urma intervenției sale rezulta un gol, schimbarea posesiei sau crearea unei situații de atac.

O altă modificare importantă care ar putea apărea este obligarea portarilor de a ține un singur picior pe linia porții la penaltiuri, față de ambele picioare, cum este regula actuală. 

Toate aceste modificări vor fi analizate într-o noua ședință a IFAB și, dacă vor fi adoptate, vor intra în practicare din sezonul 2019/2020.