Ronaldonho

Ronaldinho își continuă cariera în fotbal. Vezi unde va juca

Nicolae Sîli

Fostul star al echipei FC Barcelona a rămas liber de contract, după despărţirea de clubul brazilian Fluminense, în septembrie 2015. Ronaldinho are mai multe oferte de a-şi continua cariera, iar agentul său Roberto Assis, fratele fotbalistului brazilian, a dezvăluit care ar putea fi următoarea destinaţie a jucătorului.

„Ronaldinho vrea să se transfere, fie în Liga Americană de Fotbal, fie în campionatul Chinei. Unul dintre aceste campionate va fi următorul pas în cariera lui” a declarat pentru presa din Brazilia, impresarul fotbalistului.

În vârstă de 36 de ani, Ronaldinho nu a marcat pentru Fluminese în cele 9 meciuri disputate în tricoul echipei din Brazilia. În perioada în care a evoluat în Europa, Ronaldinho a câştigat două titluri în Spania, Liga Campionilor în 2006 şi titlul de cel mai bun jucător din lume, în 2004 şi 2005. După ce a plecat de la Barcelona, Ronaldinho a mai jucat pentru AC Milan, Flamengo, Atletico Mineiro şi Queretaro.

Dacă va alege să joace în Major Soccer League, Ronaldinho s-ar putea întâlni cu fotbalişti precum Kaka, Andrea Pirlo sau David Villa, în timp ce în Superliga din China îi va găsi pe Ramires, Demba Ba, Jackson Martinez sau Gervinho, transferaţi pe sume foarte mari şi cu salarii uriaşe, cu scopul de a populariza fenomenul fotbalistic în această ţară.