Serena Williams

Serena Williams a câştigat finala de la Australian Open şi revine pe primul loc în clasamentul mondial

Corina Bezer

„Mulţumesc lui Dumnezeu, m-am rugat şi m-am rugat, a fost greu, dar am reuşit. O felicit pe Venus, este uimitoare. Nu puteam să câştig un al 23-lea turneu fără ea, este inspiraţia mea. Merită aplauze pentru că a revenit aici, la anul va fi aici, din nou. Încerc să rămân aici cât de mult pot, mulţumesc echipei mele, voluntarilor şi organizatorilor. Vă iubesc!”, a declarat Serena Williams, după finală.

A fost cea de-a noua finală a unui turneu de Grand Slam între surorile Williams şi, totodată, prima după opt ani. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată în finala turneului Australian Open, în 2003, iar Serena Williams a câştigat partida respectivă în trei seturi.

Serena Williams, în vârstă de 35 de ani, a câştigat al 23-lea turneu de Mare Şlem, în timp ce Venus Williams, 36 de ani, are în palmares şapte trofee de Grand Slam.

Pentru câştigarea finalei de la Australian Open, Serena Williams va încasa un cec în valoare de 2.701.000 de dolari şi 2.000 de puncte WTA, în timp ce Venus Williams va fi recompensată cu 1.387.000 de dolari şi 1.300 de puncte WTA.