Simona Halep

Simona Halep surprinde pe toată lumea și dezvăluie avantajul cu care speră să-și păstreze supremația: „E punctul meu forte”

Victoria Muntean

„Mie îmi place să joc pe căldură. Condiția fizică e o parte importantă a jocului meu și un punct forțe al meu. E ceva pentru care lucrez foarte mult pe toată durata anului. Când ai meciuri lungi în condiții grele, e un mare ajutor psihologic să știi că poți trece linia.

Experiența mă ajută să știu tot ce trebuie să fac pentru a mă recupera și pentru a avea grijă de mine. Astfel, încerc să nu mă gândesc la căldura foarte mare ca la un lucru negativ. Vreau doar să mă pregătesc cât de mult e necesar și să fiu precaută”, a spus Simona Halep într-un interviu acordat pentru Courieri Mail.

Persoanele responsabile a turneului de la Australian Open au decis introducerea unor reguli pentru a lupta împotriva căldurii excesive de care jucătorii s-au plâns la edițiile precedente.

Reamintim, că în timpul finalei pierdute în 2018 împotriva danezei Caroline Wonziacki, Simona Halep a cerut intervenția medicilor, acuzând probleme cauzate de căldură. Nu a fost singura care s-a plâns de asta.