Maria Sharapova

Tenismena Maria Sharapova a fost suspendată doi ani pentru dopaj

Mariana Mereacre

Sharapova a recunoscut că a picat un test doping la Australian Open,după ce a fost depistată cu meldonium, o substanță interzisă, începând cu acest an, fiind adăugată în lista Agenției Mondiale Anti-Doping.

Suspendarea sportivei începe din 26 ianuarie 2016, data controlului pozitiv la meldonium.

Reacția tenismenei, în urma acestei decizii, nu a întârziat să apară, aceasta postând un mesaj pe contul său de Facebook:

„Decizia de astăzi de a mă suspenda doi ani arată că tribunalul a ajuns în unanimitate la concluzia ca nu am facut nimic intenționat. Tribunalul a ajuns la concluzia că nu am apelat la doctor cu scopul de a primi un tratament cu substanțe interzise pentru a-mi îmbunătăți performanțele. ITF a consumat cantități uriase de timp și resurse încercând să dovedească faptul că am încercat în mod intenționat să încalc regulamentul anti-doping, dar tribunalul a ajuns la concluzia ca nu am facut asta. Trebuie să stiți că ITF a cerut tribunalului să mă suspende patru ani – perioada necesară în cazul încălcării intenționate a regulamentului anti-doping – dar tribunalul a respins poziția federației. Ținând cont că tribunalul a ajuns corect la concluzia că nu am făcut nimic intenționat, nu pot să accept o aspră și nedreaptă suspendare de doi ani. Tribunalul, ai cărui membri au fost selectați de ITF, au concluzionat că nu am facut nimic rău cu intenție și cu toate acestea au căutat să mă țină departe de tenis pentru doi ani. Voi face apel imediat la TAS împotriva porțiunii de suspendare din această hotărâre (…) Intenționez să apar ceea ce cred că este corect și de aceea voi lupta să revin pe teren cât de curând posibil”