spital1

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 101 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 965

Încă 101 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 4 sunt de import (2 - Marea Britanie, 1 - Franța, 1 - Rusia) și 97 cu transmitere locală (Chișinău - 23, Ștefan-Vodă - 16, Glodeni - 11, Ialoveni - 8, Orhei - 7, etc). Potrivit ministerului Sănătății, niciun caz suplimentar nu a fost înregistrat în municipiul Soroca.

Mai multe

ss

Descoperire impresionantă într-o peşteră din Indonezia. Datează de acum 44.000 de ani

12-12-2019 17:08

O pictură murală cu reprezentări zoomorfe, datând de acum 44.000 de ani, a fost descoperită într-o peşteră din Indonezia, scrie BBC.

În imagini apare un bivol vânat de creaturi jumătate om, jumătate animal care ţin în mâini suliţe şi frânghii. Descoperirea a fost prezentată în jurnalul Nature de către arheologii din cadrul Universităţii Griffith din Brisbane, Australia.

dd

Desenul se întinde pe o suprafaţă de 5 metri, iar pe lângă reprezentările zoomorfe apar şi reprezentări ale unor creaturi jumătate oameni – jumătate animale.

„Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Am mai analizat descoperiri din zecile de situri din această regiune, dar niciodată o astfel de scenă de vânătoare”, a declarat arheologul Adam Brumm.

Arheologii se întreabă, însă, dacă imaginile reprezintă o singură poveste sau sunt scene adăugate în timp.

Imaginile au fost observate după ce un cercetător a curăţat vegetaţia de pe pereţii peşterii pentru a putea intra. Desenul indonezian nu este cel mai vechi din lume. În 2018, cercetătorii au anunţat descoperirea celui mai vechi desen pe o piatră din Africa de Sud, datând de acum 73.000 de ani.