ss

Descoperire impresionantă într-o peşteră din Indonezia. Datează de acum 44.000 de ani

12-12-2019 17:08

O pictură murală cu reprezentări zoomorfe, datând de acum 44.000 de ani, a fost descoperită într-o peşteră din Indonezia, scrie BBC.

În imagini apare un bivol vânat de creaturi jumătate om, jumătate animal care ţin în mâini suliţe şi frânghii. Descoperirea a fost prezentată în jurnalul Nature de către arheologii din cadrul Universităţii Griffith din Brisbane, Australia.

dd

Desenul se întinde pe o suprafaţă de 5 metri, iar pe lângă reprezentările zoomorfe apar şi reprezentări ale unor creaturi jumătate oameni – jumătate animale.

„Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Am mai analizat descoperiri din zecile de situri din această regiune, dar niciodată o astfel de scenă de vânătoare”, a declarat arheologul Adam Brumm.

Arheologii se întreabă, însă, dacă imaginile reprezintă o singură poveste sau sunt scene adăugate în timp.

Imaginile au fost observate după ce un cercetător a curăţat vegetaţia de pe pereţii peşterii pentru a putea intra. Desenul indonezian nu este cel mai vechi din lume. În 2018, cercetătorii au anunţat descoperirea celui mai vechi desen pe o piatră din Africa de Sud, datând de acum 73.000 de ani.