f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

ss

Descoperire impresionantă într-o peşteră din Indonezia. Datează de acum 44.000 de ani

12-12-2019 17:08

O pictură murală cu reprezentări zoomorfe, datând de acum 44.000 de ani, a fost descoperită într-o peşteră din Indonezia, scrie BBC.

În imagini apare un bivol vânat de creaturi jumătate om, jumătate animal care ţin în mâini suliţe şi frânghii. Descoperirea a fost prezentată în jurnalul Nature de către arheologii din cadrul Universităţii Griffith din Brisbane, Australia.

dd

Desenul se întinde pe o suprafaţă de 5 metri, iar pe lângă reprezentările zoomorfe apar şi reprezentări ale unor creaturi jumătate oameni – jumătate animale.

„Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Am mai analizat descoperiri din zecile de situri din această regiune, dar niciodată o astfel de scenă de vânătoare”, a declarat arheologul Adam Brumm.

Arheologii se întreabă, însă, dacă imaginile reprezintă o singură poveste sau sunt scene adăugate în timp.

Imaginile au fost observate după ce un cercetător a curăţat vegetaţia de pe pereţii peşterii pentru a putea intra. Desenul indonezian nu este cel mai vechi din lume. În 2018, cercetătorii au anunţat descoperirea celui mai vechi desen pe o piatră din Africa de Sud, datând de acum 73.000 de ani.