De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Igor Grosu: Mai mulți cetățeni ruși ar fi încercat să intre pe teritoriul R.Moldova ca turiști

Victoria Muntean

Mai mulți cetățeni ruși cu experiență militară ar fi încercat să intre pe teritoriul R.Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Poliția de Frontieră și SIS interzice întrarea în R.Moldova a unor persoane suspecte care vin din zone neprietenoase, cu experiență militară, care nu pot explica scopul vizitei. Este vorba de persoane care au activat în diverse formațiuni militare, private. Ei vin și spun că vor să facă turism”, a spus Igor Grosu.

Fiind întrebat dacă este vorba despre cetățeni ruși, Grosu a menționat: „Pot fi și cetățeni de altă naționalitate, dar sunt și cetățeni ruși”.

La fel, a vorbit și despre sprijinul acordat de către autoritățile de la Chișinău refugiaților din Ucraina. Potrivit lui, acțiunile R.Moldova sunt lăudate de către Occident.

Toate delegațiile care vin în R.Moldova din cancelariile occidentale spun două lucruri care transpiră: felul exemplar cum noi gestionăm criza refugiaților și felul în care ne-am aliniat la unele sancțiuni. Nu a fost nicio obiecție față R.Moldova”, a precizat el.