În semn de compasiune pentru cei prezenți, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, și directorul Organizaţiei Concertistice şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, au depus flori la locul de veci al artistului.
Interpretul Gheorghe Țopa a menționat: „Mihai Dolgan a scris o muzică neobişnuit de frumoasă. „Când cântam „Basarabia”, piesă scrisă de el pe versurile lui Dumitru Matcovschi, toată lumea se ridica în picioare. A fost unul din cântecele mişcării de eliberare şi renaştere naţională”.
Compozitorul Mihai Dolgan s-a născut la 14 martie 1942 în satul Vladimirești din raionul Sângerei. În 1949 a fost deportat împreună cu părinții în Siberia. În anii 1959-1962 face studiile la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, iar în 1964 debutează ca acordeonist al Filarmonicii din Chișinău.Numele lui Mihai Dolgan este indisolubil legat de legendara formație „Noroc”, pe care a fondat-o în 1967. Artistul și-a dobândit succesul grație pieselor „De ce plâng chitarele?”, „Cântă un artist”, „Dor, dorule”, „Primăvara”, „Soare”, „Toamnele” .
Pe lângă titlurile dobândite atât în țară cât și peste hotare, în 1988 Mihai Dolgan obține titlul de „Artist al Poporului”, iar în 2001 a fost distins cu Ordinul Republicii.