Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile, automobilele persoanelor implicate, în oficiile de la Calea Ferată, depou, precum și în vagoanele-restaurante vizate. Procuratura Generală a menţionat că volumul materialelor ridicate de către oamenii legii este foarte mare, motiv pentru care vor fi necesare câteva zile pentru examinarea acestora.
De cealaltă parte, reprezentanții Serviciului de Presă de la Întreprinderea Calea Ferată din Moldova au declarat că descidenrile au fost o reacție promptă la demersul Serviciului Securitate Internă al întreprinderii înaintat procuraturii. Totodată, instituţia a precizat că condamnă astfel de acțiuni ilegale și va colabora cu oamenii legii în vedea stabilirii tuturor circumstanțelor.
Potrivit Procuraturii Generale, dosarul penal vizează comiterea infracțiunii de confecționare, deținere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale, ștampilelor sau sigiliilor false. Ilegalitățile examinate de procurori vizează perioada anilor 2015-2019. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă o amendă de până 42 250 lei sau închisoare de până la 5 ani.