La București va fi organizat un maraton al vaccinării. Cetățenii români, inclusiv și cei din Republica Moldova, vor putea fi imunizați anti-COVID, fără programare, cu Pfizer
„Mulţumesc doctorului Valeriu Gheorghiţă pentru că a acceptat propunerea venită din partea Ministerului Culturii de a organiza un centru de vaccinare în parcarea Bibliotecii Naţionale! Sănătatea şi Cultura îşi pun resursele la un loc pentru binele românilor! Dacă vrem să mergem la film, teatru sau concerte, trebuie să ne vaccinăm! Vă aşteptăm pe 7, 8 şi 9 mai, în parcarea Bibliotecii!”, a scris ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, duminică pe Facebook.
Preşedintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat sâmbătă seară că în perioada 7 – 9 mai va fi organizat un maraton al vaccinării la Bucureşti.
„Pe 7 – 9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Şi pot să spun, în premieră, foarte probabil, locaţiile vor fi două. La Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. (…) Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă – dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare – peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate“, a precizat Valeriu Gheorghiţă sâmbătă.
Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să prezinte doar cartea de identitate, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.
Luni, 26 aprilie, România va primi cea mai mare tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Centrul Național de Stocare București va primi 175.500 de doze, Centrul Regional de Depozitare Brașov primește 85.410 doze, Centrul Regional de Depozitare Cluj 93.600 doze, Centrul Regional de Depozitare Constanța 92.430 doze, Centrul Regional de Depozitare Craiova 91.260 doze, Centrul Regional de Depozitare Iași 93.600 doze iar Centrul Regional de Depozitare Timișoara 93.600 doze.