Restanțe la implementarea Acordului de Asociere UE și Republica Moldova
„Am găsit o listă lungă de restanțe. Pot să înțeleg contextul în care au fost admise, dar așa nu mai merge! De acum înainte, voi monitoriza personal respectarea deciziilor luate în acest cadru. Ne-am propus ca pe parcursul a 30 de zile să lichidăm aceste restanţe şi să întreprindem acţiuni pentru implementarea în ritm normal a Acordului de Asociere”, a declarat premierul Pavel Flip.
Şeful Guvernului a cerut recuperarea întârzierilor în implementarea reformelor din domeniile: justiţie şi lupta împotriva corupţiei, reforma administraţiei publice, reforma sectorului bancar.
„De regulă, Guvernelor le sunt date 100 de zile pentru a-şi demonstra capacităţile. Noi nu avem la dispoziție atât de mult timp. E necesar un ritm rapid de realizare a angajamentelor asumate faţă de UE, dar mai ales faţă de cetăţenii R. Moldova”, a spus Prim-ministrul.
Pavel Filip a menţionat importanţa coordonării acţiunilor Guvernului cu cele ale Parlamentului şi a propus organizarea unei ședințe comune pe tema implementării agendei europene, la care să fie invitaţi şi ambasadorii statelor Uniunii Europene în R. Moldova.
Dacă e să vorbim în cifre concrete, implementarea Acordului de Asociere este de 60-63 %.
<iframe src=’//www.privesc.eu/widget/live/65433′ frameborder=’0′ width=’480′ height=’270′ scrolling=’no’></iframe>
Amintim că Acordul de Asociere RM-UE a început a fi implementat provizoriu la data de 1 septembrie 2014.