dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

200.000 de euro pentru renovarea Complexului Memorial „Eternitate”

200.000 de euro pentru renovarea Complexului Memorial „Eternitate”

Joi, 6 februarie 2020, 18:55

În cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, Guvernul R.Moldova a aprobat o listă de acțiuni care se vor organiza și desfășura cu prilejul „Zilei Victoriei”, celebrată pe 9 mai. Una dintre prevederile aprobate este și renovarea Complexului Memorial „Eternitate”.

Conform documentului aprobat de Guvern, alocarea resurselor financiare pentru lucrările de reparaţie a Complexului Memorial „Eternitate”, desfăşurarea procedurii de achiziție a lucrărilor de reparaţie și efectuarea lucrărilor se vor realiza în perioada februarie-mai 2020.

Reparaţia capitală a complexului memorial, conform Institutul municipal de proiectări „Chişinăuproiect”, se estimează la circa 206 000 euro. Banii vor fi alocați din bugetul statului.

Reamintim că prim-ministrul Ion Chicu a anunțat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR MOLDOVA că, până pe 9 mai, Complexul Memorial „Eternitate” urmează să fie renovat capital. Astfel a mai adăugat că statul are resurse suficiente pentru renovarea acestuia și că statul ar trebui să aibă grijă de aceste monumente cu o importanță istorică pentru întreaga țară.

Complexului Memorial „Eternitate” a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, iar pentru reparația acestuia au fost cheltuite peste 1,8 milioane de euro din bugetul de stat.