dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova

Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

Mai multe

Bustul marelui poet român Mihai Eminescu, va fi instalat în Cahul

Bustul marelui poet român Mihai Eminescu, va fi instalat în Cahul

Joi, 10 octombrie 2019, 14:26

Locuitorii, dar și oaspeții orașului Cahul vor putea admira bustul marelui poet român, Mihai Eminescu. Bustul va fi instalat în scuarul Palatului de Cultură, „Nicolae Botgros”, din Municipiul Cahul.

Bustul se preconizează a fi instalat în scuarul Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” în apropiere de Centrul de Creație al Copiilor „Miorița”, care urmează a fi redenumit în Centrul pentru Copii și Tineret „Mihai Eminescu”.

Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea bustului și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donații, sponsorizări, dar și din alte surse legale, anunță Cabinetul de Miniștri.

Bustul se propune a fi edificat în memoria marelui poet, prozator și jurnalist cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la trecerea în neființă