dd

Cetățenia română a Svetlanei Crasnoselscaia, soția liderului separatist Vadim Krasnoselski, în vizorul autorităților din România și Republica Moldova

Corina Bezer

„În privința separatiștilor anti-români cu cetățenie Română întreprindem următoarele:

1. Cazul făcut public, deconspirat, mediatizat.
2. Solicitare către Ambasada României de a aduce la cunoștința autorităților responsabile din România a faptului de acordare a cetățeniei române contrar normelor legale.
3. Solicitare către Consulatul României în Republica Moldova de a revizui decizia de acordare a cetățeniei și de retragere a acesteia.
4. Petiție la deputații din Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de a interveni legal prin mijloace de comunicare diplomatică și inter-parlamentară în acest caz strigător la cer.
5. Sesizarea Autorității Naționale pentru Cetățenie privind această abatere, în contextul celor peste 350.000 de dosare aflate în revizuire pentru fals în acte publice, anularea acestei cetățenii.
6. Sesizarea organelor de drept și de urmărire penală din România în privința acestor fărădelegi”, a declarat Vlad Bilețchi.

ff

Ieri, Vlad Bilețchi a dezvăluit că Svetlana Crasnoselscaia, soția așa-numitului lider al regiunii separatiste, deține cetățenia română. „În timp ce pro-rușii se zbat cu spume la gură pentru „independența Transnistriei” și lupta pentru „eliberarea de sub români” – liderii își fac cetățenie și acte românești. Trăiesc bine și europenește. Benevol și nesiliți de nimeni se bagă sub cei de „sub jugul” cărora cică vor să iasă. România este rea și criticată doar pentru proștii care cred și le urmează propaganda, în rest – fiecare trage ce poate și pupă drapelul României și depune jurământ de credință patriei”, a reacționat Bilețchi. 

ff

Amintim că, în prezent, procesul de redobândire a cetățeniei române este blocat, din cauza „unor rețele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei”. Asta în condițiile în care peste 230 de mii de dosare pentru redobândirea cetățeniei române, depuse de basarabeni din 2017 până acum, se află în proces de examinare la autoritățile de peste Prut. 

Contactată de Liber TV, Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu, a declarat că a aflat din presă despre acest lucru, iar un răspuns explicativ în acest sens îl vom putea afla doar de la Ministerul de Externe al României, care a fost sesizat de Asociația „UNIREA-ODIP”.