dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

Angajaţii mai multor teatre din Chişinău

Fără bani! Angajaţii mai multor teatre din Chişinău nu şi-au primit salariile

Luni, 27 ianuarie 2020, 19:17

Angajaţii instituţiilor teatrale şi concertistice din Chişinău nu şi-au primit salariile pentru luna decembrie. De vină, potrivit ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici, sunt directorii care au prezentat cu întârziere calculele sau chiar deloc.

Victor Vdovicenco, artist de cor, de la Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" s-a plâns pe Facebook că trebuia să primească salariul încă acum trei săptămâni. Angajaţii acestei instituţii nu şi-au primit lefurile chiar dacă salariul ordinar al unui artist e în jur de 3500 de lei, a menţionat artistul.

Ministrul Educatiei, Culturii si Cercetarii nu s-a lasat mult asteptat. Acesta a comentat printr-un citat dintr-un film sovietic „Masina, vioara si cainele Klyaksa”: „Artistul trebuie sa fie flamand”.

Corneliu Popovici a mai ajuns in centrul atentiei dupa ce a incurcat discursul la lansarea campaniei Tinerii din Moldova pentru obiective globale. Desi in fata sa se aflau elevi si studenti, acesta s-a adresat judecatorilor, procurorilor si avocatilor.