ccc

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 86 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 591

În ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în Republica Moldova. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală.

Mai multe

Slujbă, biserică

Ion Chicu, mesaj dur pentru preoții care au oficiat ieri slujbe în interiorul bisericii: „Este lipsă de responsabilitate. Sper să nu ajungeți infectați în spitale”

23-03-2020 17:38

Prim-ministrul Ion Chicu a venit astăzi cu un mesaj dur pentru preoții, care au admis oficierea slujbelor în interiorul lăcașelor divine. Potrivit oficialului, din numărul total de 1062 de biserici supravegheate de oamenii legii, 375 nu s-au conformat regulilor. Totuși, prim-ministrul nu a declarat dacă vor fi sau nu sancționate fețele bisericești, spunând că situația va fi abordată în cadrul Ședinței Situații Excepționale.

„Din 1062 de lăcașe sfinte supravegheate ieri de poliție, 375 au desfășurat serviciile divine în interior, ceea ce este totalmente contrar regulilor stabilite și deciziilor. 382 de biserici s-au conformat și au desfășurat aceste slujbe în aer liber, iar 305 au fost cei mai conștienți: fie au desfășurat slujbe fără participarea enoriașilor, fie nu au desfășurat deloc slujbe”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu. 

Potrivit prim-ministrului, cei care au oficiat ieri slujbe în interiorul bisericii nu manifestă respect față de medici. 

„În ceea ce privește cele 375 de biserici care nu s-au conformat regulilor, este o lipsă de responsabilitate și vom discuta în cadrul ședinței Situații Excepționale pașii următori. Remarc cu mare regret că acești slujitori ai bisericii nu manifestă respect și înțelegere, în primul rând, față de medicii noștri, care luptă și repară erorile întregii societăți. Eu sper ca nimeni din acei preoți, care ieri au oficiat aceste slujbe, să nu se infecteze și să vină în instituțiile medicale. Pentru că medicii noștri vor avea respect și îi vor ajuta”, a mai punctat Chicu. 

Precizăm că Mitropolia Moldovei a rămas pe poziții și nu a renunțat la slujbele bisericești. Totuși, aceasta a anunțat că două slujbe vor avea loc afară, în curțile locașurilor.