dd

DOC// 80 de persoane, inclusiv deputați, riscă să fie sancționați pentru că au întâmpinat cele 20 de camioane cu ajutoare românești. Vlad Bilețchi a făcut public un document din cadrul dosarului

Corina Bezer

Fac public un extras din materialele dosarului contravențional în care Dodon ne persecută pentru că am întâmpinat camioanele cu donații din România.

1. Notă informativă întocmită de Dianu Savciuc, comisar, șef al IP Centru pentru Dorin Bînțu – comisar-șef.

2. În cadrul notei informative se recunoaște clar că evenimentul a fost organizat de statul Republica Moldova și au participat demnitari de stat, dar se încearcă crearea unui „eveniment” paralel, într-o „locație alăturată”.

3. Se observă și faptul că au fost indentificate aproximativ 80 de persoane: Dorin Chirtoacă, Lilian Carp, Radu Marian, Iurie Reniță, Igor Grosu, Petru Frunze, Valeriu Munteanu, Dan Perciun, Octavian Țîcu și mulți alții.
4. Vom reveni și la capitolul „martori” pe dosar. Care era doar unul singur. Apropo”,
 a scris Bilețchi pe o rețea de socializare.

postare Vlad

Bilețchi a declarat că nu va achita această amendă, care i-a fost întocmită astăzi și pe care o consideră abuzivă. „În loc să asigure buna desfășurare a evenimentului și să asigure condiții pentru a respecta distanța socială la manifestație, oamenii legii s-au ocupat cu „număratul” persoanelor prezente, care, apropo, au venit din proprie inițiativă și neorganizați de nimeni pentru a mulțumi României, care a făcut cea mai mare donație pentru Republica Moldova. În timpul manifestației, niciun polițist nu ne-a zis nimic de respectarea normelor epidemiologice, care, de altfel, au fost respectate, întrucât toți participanții aveau măști și mănuși. Este cu atât mai clar acum că acest dosar s-a făcut la comandă politică”, a mai precizat Bilețchi.

ota

Menționăm că atât Vlad Bilețchi, cât și Dorin Chirtoacă, au fost amendați cu 22 500 de lei pentru că au participat la ceremonia de întâmpinare a convoiului de ajutoare româneștii. Unioniștii contestă amenda în instanța de judecată și vor sesiza misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, dar și Consiliul Național pentru Combaterea și Prevenirea Discriminării.

Amintim că la data de 7 mai, 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns în R. Moldova, însă nu în Piața Marii Adunări Naționale, ci sub podul din cartierul Telecentru, pe șoseaua Hîncești. Atunci, mai multe persoane, au întâmpinat ajutoarele atât la punctul de trecere a frontierei, cât și în cadrul ceremoniei de întâmpinare a convoiului. Cu drapele tricolore, oamenii au dorit astfel să-și manifeste recunoștința pentru sprijinul considerabil al statului român în lupta cu pandemia COVID-19.