Eugen Doga

EUGEN DOGA: Nimeni nu va putea împiedica UNIREA

Joi, 15 august 2019, 14:01

„Nimeni nu o să ne încurce să ne unim și nu pot înțelege la ce duce această înstrăinare de frații noștri”. O spune cel mai mare compozitor român în viață, Eugen Doga, care îndeamnă pe toată lumea, care simte și trăiește românește, să vină la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, în zilele de 14 și 15 septembrie, la Complexul etno-cultural VATRA, din Republica Moldova. Maestrul spune că speră că toți românii de pretutindeni se vor regăsi cândva în România Mare.

„Nimeni nu o să ne încurce să ne unim. Nimeni nu o să ne împiedice să vorbim. Cine o să ne încurce? Cine o să ne ia scripca să nu mai cântăm sau o să ne lege picioarele să nu mai dansăm? Pentru bunătate, pentru bunăstarea noastră, pentru înfrățire, pentru această sărbătoare, vă îndemn să veniți la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni”, a declarat Eugen Doga.

Eugen Doga este considerat cel mai mare compozitor român în viață, iar valsul inclus în coloana sonoră a filmului „Gingașa și tandra mea fiară” este recunoscut de UNESCO drept a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

Irina Login, Fuego, Orchestra „Lăutarii”, acompaniată de maestrul Nicolae Botgros, Grigore Leșe, Fetele de la Botoșani sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scena mare a Complexului Etno-Cultural VATRA pe 14 și 15 septembrie. De asemenea, invitat special al evenimentului este legendarul actor Florin Piersic. Mai mult detalii, pe www.vatrafest.com