România Republica Moldova

Încă un ajutor frățesc! Motorina, promisă de România, va ajunge curând în Republica Moldova

08-02-2021 10:25

Guvernul României a aprobat acordarea celor șase mii de tone de motorină gratuită agriculturilor din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră - ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6000 de tone de motorină, în special Președintelui Klaus Iohannis și Prim-ministrului Florin Cîțu”, precizează pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu.

În continuare, urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Președinta dă asigurări că va fi monitorizată distribuirea echitabilă a acesteia.

După ce Maia Sandu a preluat mandatul de președintă a Republicii Moldova, omologul ei român, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Chișinău. Aceasta a fost prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de către șeful statului, după preluarea mandatului.