covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

Mihai Chirica

(VIDEO) Frații rămân frați! Primăria Iași va oferi Chișinăului 800 de mii de lei moldovenești pentru combaterea pandemiei de COVID-19

02-04-2020 09:45

Municipiul Iași va dona 200 de mii de lei romanesti, echivalentul a peste 40 de mii de euro, municipiului Chișinău, pentru a cumpăra echipament necesar în lupta cu noul coronavirus.

Despre donație a anunțat primarul de Iași, Mihai Chirca, într-un mesaj video plasat pe Facebook. Chirca a argumentat că în vremuri grele trebuie să fim solidari, iar frații adevărați se ajută mai mult la greu decât la bine. Donația urmează a fi aprobată de Ministerul de Interne de la Bucureşti și va ajunge la Chișinău în scurt timp. 

„... Trăim vremuri grele care trebuie să ne reunească. Să devenim solidari cu frații noștri de dincolo de Prut. Haideti să nu uităm de ei, frații adevărați se ajută mai mut la greu decât la bine. Este timpul să facem din Podul de flori un Pod al solidarității și ajutorării frățești", a declarat Mihai Chirica. 

Banii din donația de la Iași vor fi repartizați instituțiilor medicale din capitală, implicate în tratarea bolnavilor cu infecția virală de tip nou, pentru suplinirea stocurilor de medicamente și consumabile ale.