135 copii, Tiraspol, cor, UE

135 de copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Tiraspol la un concert susținut de UE

10-02-2020 14:50

135 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, printre care 95 de copii, au participat la Tiraspol la un concert comun, organizat cu susținerea Uniunii Europene. Moldovan National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, s-a lărgit pentru o seară cu 10 interpreți din stânga Nistrului.

Concertului Rock Symphony care a avut loc la Tiraspol a avut ca scop să adune împreună muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului. Spectacolul s-a desfășurat în cadrul turneului Music Connecting People, organizat de Moldovan National Youth Orchestra (MNYO).

Corul Firicel de la Tiraspol și-a unit forțele cu corul Sonor de la Chișinău într-o singură voce puternică, în stare să aprindă orice spirit. Iar șapte soliști din regiune, acompaniați de instrumentiști și copii, au interpretat piese celebre ale unor trupe legendare, precum Queen, Nirvana, BI-2, The Scorpions, Beatles și altele.

În perioada septembrie – octombrie 2019, MNYO a susținut concerte și flash-mob-uri muzicale în mai multe localități din stânga Nistrului – Tîrnăuca, Carmanova, Rîbnița, Ofatinți, Dubăsari, Rașcov și Camenca – pentru aproximativ 1000 de spectatori.

Uniunea Europeană sprijină desfășurarea acestor activități prin intermediul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii” implementat de PNUD. Scopul programului este apropierea oamenilor de pe cele două maluri ale râului Nistru prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune.