dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

croaziere, turstii, litoralul roamnesc, Marea Neagră

Croaziere turistice pe Canalul Dunăre - Marea Neagră

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, 11:29

Din 2019 vor fi organizate croaziere turistice pe Canalul Dunăre - Marea Neagră.Turiştii care vor merge la vară pe litoralul românesc al Mării Negre vor avea ocazia de a se plimba cu o barcă pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, apoi să viziteze, organizat, atracţiile din judeţul Constanţa.

Directorul general al CN Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, Daniel Georgescu, a prezentat într-o conferinţă de presă, demersurile iniţiate pentru promovarea canalului din punct de vedere turistic.

Potrivit acestuia, în sezonul estival 2019 urmează să fie organizate cel puţin două croaziere pe săptămână, de la Agigea până la Murfatlar, de unde turiştii vor merge să viziteze monumentul Tropaeum Traiani, bisericile de cretă sau Mânăstirea Sfântul Andrei, scrie Mediafax.

Ne dorim ca începând cu sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, să se facă măcar de două ori pe săptămână acele croaziere de la Ecluza Agigea către Portul Murfatlar. De acolo să fie preluaţi şi să meargă către Tropaeum Traiani, bisericile de cretă şi mănăstirile Dervent şi Sfântul Andrei. Eu zic că la momentul acesta, noi încercăm să revitalizăm lucrurile care ne pot aduce plus valoare nouă, judeţului, dar şi ţării, pentru că până la urmă vindem Constanţa şi România, nu vindem doar Constanţa”, a spus Daniel Georgescu.

El a spus că în acest moment sunt discuţii „foarte avansate” cu Consiliul Judeţean Constanţa pentru a promova canalul din punct de vedere turistic şi se lucrează la finalizarea gării maritime de la Murfatlar.

„În principiu ne dorim să plece din aval de ecluză, să se ecluzeze la Agigea şi să staţioneze la Murfatlar. Turiştii nu au la dispoziţie decât o zi. Voiajul de la Agigea la Murfatlar ar dura aproximativ o oră, o oră şi jumătate. Cu autocarul mai durează o oră jumătate cel puţin până la cele două mânăstiri drumul şi înapoi să îi aducă”, a declarat Daniel Georgescu.

AUTOR: Godiac Alexandrina