Cernăuți , funcționari, de stat, concediați, dublă, cetățenie

Funcționarii din Cernăuți sunt concediați din cauza că dețin două cetățenii

Vineri, 18 ianuarie 2019, 15:31

Funcționarii de stat din regiunea Cernăuți sunt concediați din cauza că dețin cetățenie dublă. Anunțul respectiv a fost făcut în cadrul unui briefing de șeful Serviciului de securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuți, Ruslan Storojuk.

În cadrul briefingului, Ruslan Storojuk, a declarat că în anul 2018 în regiunea Cernăuți au fost concediați câțiva funcționari de stat din cauza deeținerii dublei cetățenii. Printre aceștia au fost: șeful Secției de prestare a serviciilor administrative din Herța și directorul Arhivei de stat al regiunii Cernăuți.

Reamintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei a descins la sediul unei organizații românești din Cernăuți, care este bănuită de răspândirea de literatură și hărți care ar atenta la integritatea statului ucrainean. La 11 iunie 2018 au avut loc percheziții în cadrul unui dosar penal, intentat în baza articolului 110 al Codului Penal al Ucrainei. Ofițerii Serviciului de Securitate au constatat că hărțile au fost „imprimate pentru promovarea aniversării în Ucraina a 100 de ani de la crearea României Mari”.

Anchetatorii au constatat că membrii societății au distribuit literatură în care se face apel la restabilirea „adevărului istoric”, prin anularea unor documente internaționale (pactul Ribbentrop-Molotov) și readucerea nordului Bucovinei, Basarabiei de Nord și Basarabiei de Sud în componența României.