Inundaţii şi alunecări de teren în estul Japoniei

Inundaţii şi alunecări de teren în estul Japoniei

Vineri, 25 octombrie 2019, 10:43

O regiune întinsă din estul Japoniei, lovită de inundaţii şi alunecări de teren în urma trecerii taifunului Hagibis cu două săptămâni mai devreme, se pregătea vineri pentru un nou episod de ploi torenţiale, zeci de mii de persoane din regiunile învecinate Tokyo fiind vizate de avertizări de evacuare.

Cel puţin 82 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce taifunul Hagibis a provocat ploi torenţiale şi vânturi puternice în centrul şi estul Japoniei. Circa 10 persoane sunt în continuare date dispărute, iar peste 300 au fost rănite.

Alte avertizări de evacuare vizează circa 10.000 de persoane din prefectura Chiba, la est de Tokyo, unde mai multe regiuni au rămas fără alimentare cu energie electrică timp de săptămâni după trecerea taifunului Faxai, în septembrie, pentru ca apoi să fie lovite de ploile aduse de Hagibis.

Furtuna tropicală Bualoi, care s-a abătut joi cu puterea unui taifun asupra insulelor Ogasawara, situate la sud de arhipelagul principal nipon, se îndepărta în largul Oceanului Pacific, urmând să se transforme într-o furtună tropicală în cea de-a doua parte a zilei de vineri.