Mark Zuckerberg, explicații în Senatul american
Zuckerberg și-a asumat răspunderea pentru erorile comise și a dat asigurări că au fost luate măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple. Totodată, fondatorul celei mai populare rețele sociale din lume a declarat că Facebook este într-o luptă constantă cu operatorii ruși, care exploatează platforma în scopuri meschine. Zuckerberg a mai spus că îi oferă tot sprijinul procurorului special Mueller, care achetează implicarea Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA.
Totodată, fondatorul Facebook a recunoscut că datele utilizatorilor au fost vândute și altor companii, în afară de „Cambridge Analytica". Cel care s-ar face vinovat de această ilegalitate este Aleksander Kogan, cercetătorul care a conceput aplicația „thisismydigitallife". Cu ajutorul chestionarului, compania a colectat datele personale a persoanelor care au descarcat-o, dar și a prietenilor acestora de pe platforma de socializare.
Audierile au durat aproape cinci ore, însă acestea nu s-au încheiat. Șeful Facebook urmează să meargă și în Camera Reprezentanților a Congresului american.+
După audieri, acțiunile companiei Facebook au crescut la bursa americană cu 4,5%, până la 165,04$, cea mai mare creștere pe o sesiune din aprilie 2016.
Scandalul Cambridge Analityca a izbucnit în luna martie. De atunci, Facebook face eforturi pentru a-și restabili imaginea publică. Săptămâna trecută, Mark Zuckerberg a anunțat lichidarea a peste 270 de pagini de pe rețeaua de socializare, care erau administrate de așa numita „Fabrică de trolli" a Rusiei.